Русенската библиотека получи книги за 5 000 лева от благотворителен маратон

0

Инициативата се проведе през юни в Парка на младежта, където русенци пробягаха общо 4200 обиколки

Александър Тодоров – организатор на маратона, и Светлозар Димитров – управител на EUShipments – фирмата с най-активно участие, донесоха днес в библиотеката книги за близо 5 000 лв., закупени с финансовите средства от спонсори, събрани на благотворителния маратон „Чрез спорт към знание".

На 19 юни 2022 г. в Парка на младежта 214 русенци пробягаха общо 4200 обиколки. Благодарение на положителното отношение на спонсорите и инициативността на организаторите, във фонда на културния институт влизат заглавия на стойност повече от предвидените по регламент 4 200 лв. (по лев за пробягана обиколка). Освен книгите, нашите дарители донесоха и специална боя за училищни дъски на стойност около 500 лв., с която черните дъски стават бели.

Екипът на русенската библиотека участва активно в инициативата и благодари от тяхно име и от името на техните читатели на организаторите и всички спонсори: Еконт, NetWorx, EUShipments, Мегахим, Keysoo, ГораинвестАД, Motoretta, eCommerce Academy, Алутехникс, Velomasters, Escreo, ХобиКарЕООД, Startup Factory и Топ Кидс. Всички те ще получат сертификати за дарение от библиотеката.

Библиотеката благодари и на малките и големи съграждани-маратонци, които в неделния предиобед на 19 юни дойдоха в парка, съчетавайки полезното и приятно преживяване с благородната цел – събиране на средства за повече книги за библиотеката! А също така и на доброволците от Младежкия БЧК на Русе - постоянни партньори и поддържници в техните инициативи!

Да припомним какво е това събитие благотворителен маратонЧрез спорт към знание". То води своето начало от Силистра, където стартира през 2017 г. и е едно от популярните ежегодни събития в града. В него взимат участие хора на всякаква възраст, които са обединени около идеята да бягат, за да подпомогнат закупуването на нови книги за библиотеките в своя град. Всеки желаещ може да се включи в деня на събитието и да пробяга минимум една обиколка от 400 м., която с помощта на организаторите и спонсорите се финансира с един лев. Пробяганите обиколки в края на събитието биват калкулирани и срещу тяхната финансова равностойност се закупуват нови книги, които се даряват на Регионалната библиотека в съответното населено място. Русе е поредният град, който организаторите включиха в маратона през 2022 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари