Кметове: Хората страдат от липсата на координация между държавните структури

1
НСОРБ участва в заседание на парламентарната комисия за контрол върху управлението на средствата от европейските фондове
НСОРБ участва в заседание на парламентарната комисия за контрол върху управлението на средствата от европейските фондове

НСОРБ участва в заседание на парламентарната комисия за контрол върху управлението на средствата от европейските фондове

Членовете на Управителния съвет на НСОРБ Ивайло Сименов - кмет община Елин Пелин, Калин Каменов - кмет на община Враца, Павел Михайлов – кмет на община Родопи, Константин Костов, кмет на община Николаево, кметът на Шумен Христо Христов, който е член на КС на НСОРБ, заместник-кмета на Столична община Никола Барбутов и изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева взеха участие в заседанието на Комисията за контрол върху управлението на средствата от европейските фондове в 49-то Народно събрание. Срещата бе инициирана от председателя на Парламентарната комисия Деница Николова за обсъждане на важни за общините теми, които изискват и намесата на парламентаристите за намиране на своевременни адекватни решения, съобщават от НСОРБ.

Ключовите въпроси, които дискутираха кметовете на общини и депутатите бяха свързани с дългогодишния проблем за налагане на финансови корекции по изпълнявани европейски проекти, в сериозна степен без основания или в условията на променяни в хода на изпълнение правила, необходимостта от по-голяма прозрачност при промените в Плана за възстановяване и устойчивост и в механизмите за неговото изпълнение. Сред важните от гледна точка на общините въпроси са и развръзката по прилагането на подхода ВОМР в настоящия програмен период и осигуряване на допълнителен финансов ресурс за обезпечаването на програмата „Топъл обяд“. Кметовете поставиха на вниманието на народните представители и стратегическия за държавата въпрос за необходимостта от започване на обществен дебат за националните приоритети и позицията на страната ни по бъдещата Кохезионна политика на ЕС след 2027 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари