Кметът забрани разкопаването на улици и тротоари

0
Заповедта на Пламен Стоилов не се отнася за неотложни действия по отстраняване на аварии / Снимката е илюстративна
Заповедта на Пламен Стоилов не се отнася за неотложни действия по отстраняване на аварии / Снимката е илюстративна Снимка: БТА

Със своя заповед кметът на Община Русе забрани изграждането на подземни мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура за времето от 01.11.2016 г. до 31.03.2017 г.

За всички обекти на техническата инфраструктура, на които е започнало изграждането и са засегнати части от обхвата на пътя /пътно платно и тротоар/ към датата на издаване на настоящата заповед, да бъдат приключени строителните работи и да бъдат възстановени настилките в срок до 15.11.2016 г., съобщи Ruseutre.bg.

Правната норма на §7, т.4 от ЗМСМА определя улиците и тротоарите като общинска собственост, предназначени за широк обществен достъп. Съгласно чл.9, ал.3 от ЗДвП извършването на дейности в обхвата на пътя, несвързани с предназначението му, каквито се явяват разкопаванията за изграждане на подземни мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, може да става само след разрешение от собственика или администрацията, управляваща пътя. Невъзможността за извършване на качествени възстановителни работи през есенно – зимния период и необходимостта от зимно поддържане на пътните трасета, обуславя налагането на забрана за изграждане на подземни мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура.

Настоящата Заповед не се отнася за неотложни действия по отстраняване на аварии на подземните мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура; за обекти, при които няма разкопавания на улични платна и тротоари, както и за осъществяване на местни дейности, необходими за задоволяване на потребностите на общината или на нейното население и за обектите, финансирани от нея или фондове на Европейския съюз.

Източник: Ruseutre.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари