Кметът на Видин: Гордеем се, че бе изграден филиал на Русенския университет

0
Д-р Цветан Ценков изпрати поздравителен адрес до Христо Белоев, ректор на висшето учебно заведение
Д-р Цветан Ценков изпрати поздравителен адрес до Христо Белоев, ректор на висшето учебно заведение

Гордеем се, че във Видин бе изграден филиал на Русенския университет и тази година успешно се дипломираха възпитаниците от първия випуск

Това каза кметът на Община Видин Цветан Ценков в поздравителен адрес по повод 75-годишнината на Русенския университет „Ангел Кънчев“, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Във връзка със 75-годишнината на Русенския университет „Ангел Кънчев“ кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков изпрати поздравителен адрес до чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, ректор на висшето учебно заведение. В него се отправят сърдечни поздрави към цялото ръководство, преподавателския екип и всички студенти.

„Аз и моите съграждани се гордеем, че във Видин бе изграден филиал на Русенския университет и тази година успешно се дипломираха възпитаниците от първия випуск. Затова с радост заедно споделяме хубавия празник. Пожелавам на Вас и Вашите колеги да продължавате добрата работа за издигане престижа на учебното заведение, да предлагате нови възможности за обучение и иновации и да запазите достойното място в образователната система на страната ни“, пише в адреса.

Община Видин изпрати по случай 75-годишнината подарък – картина, на която е изобразен символът на града, крепостта „Баба Вида“. В посланието към нея се отбелязва, че този юбилей е празник за всички граждани на Видин, защото двехилядолетният ни град също е част от семейството на това авторитетно висше учебно заведение.

В празничния календар за 2020 година Русенският университет организира повече от 100 общоуниверситетски и факултетски инициативи, които се реализират при спазване на мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19. Академичната среда и възможностите за високотехнологични решения позволяват провеждане на събития в разнообразен формат, включително и във виртуален

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари