Кметът на Садово: Друсна толкова силно, че картините в кабинета ми изпопадаха

0
Силно земетресение с магнитуд 5 по Рихтер удари Пловдивско и изплаши населението
Силно земетресение с магнитуд 5 по Рихтер удари Пловдивско и изплаши населението Снимка: 24 часа

Силно земетресение с магнитуд 5 по Рихтер удари Пловдивско и изплаши населението

"Толкова силно друсна, че картините в кабинета ми изпопадаха, заяви пред Пловдив Прес кметът на Садово Димитър Здравков, където е епицентърът на труса, разлюлял Пловдив и региона този следобед.

"Веднага разпоредих проверка за щети, но засега нещата са спокойни, само изплашени хора, но сградите издържаха", заяви Здравков.

"Слава Богу трусът беше кратък, около 20 секунди люля", направи кратка равносметка управникът на Община Садово.

Силно земетресение с магнитуд 5 по Рихтер удари Пловдивско и изплаши населението. Епицентърът е на около 15,4 км от Пловдив в Община Садово.

Засега няма информация за разрушени сгради, паднала е мазилка от комините на няколко стари къщи по Главната на Пловдив. Всички училища са евакуирали учениците от занятия, няма да ги връщат в класните стаи. Разпуснати са до утре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари