Кметът на Русе: Нямам притеснения за търга за павилионите на спирките

1
След като повечето будки бяха спечелени от една фирма, Пенчо Милков призова желаещите да участват в следващия търг
След като повечето будки бяха спечелени от една фирма, Пенчо Милков призова желаещите да участват в следващия търг Видео: Русе Медиа

След като повечето будки бяха спечелени от една фирма, Пенчо Милков призова желаещите да участват в следващия търг

"Нямам притеснения за търга за павилионите на автобусните спирки, повечето от които бяха спечелени от една фирма, каза кметът на Русе Пенчо Милков", цитиран от Русе Медиа. Сред търговците имаше недоволство, че вместо да се вземат от малкия семеен бизнес, по-голямата част от обектите са били спечелени чрез наддаване от един участник.

Пенчо Милков обясни, че е разговарял със собственика на фирмата, който по думите му ще осигури работни места за русенци чрез павилионите. Той призова желаещите да участват и в следващия търг за останалата част от будките.

Кметът коментира и въпроса с ремонта на подлеза пред Централна жп гара. Той обясни, че вече се е състояло общо събрание на собствениците. Общината притежава около една трета, останалото е на частни лица, една фирма и „Български пощи“. Милков заяви, че железниците също трябва да имат дял, но оттам са отрекли това.

Събранието е взело решение, че трябва да се направи ремонт, тъй като общината е направила обследване и е станало ясно за течове от три места през бетона отгоре. Всичко ще се разпокрие и разкопае, за да се направи хидроизолация. В процедура е учредяването на етажна собственост за имота, за да има право общината да използва средства от бюджета си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    Trafik
    Резултата от първото полувреме: 6 павилиона се спечелиха от търговци с общ месечен наем 5000 лв за останалите 21 броя Лъчезара 2005 ще плаща наем на месец 3700 лева -Господин Кмете ,защо като искахте да помогнете на Русенци не преговаряхте с хора в неравностойно положение ( инвалиди) да вземат кубчетата безвъзмезно без наем !!!!! Ще има второ полувреме на мача резултата ще е равен!!!Общината пак ще лапне тлъсти наеми!Или проста математика над 1000000 лева за целия 5 годишен за експлоатацията на кубчета !!!
  • 5
    7
    Ощипана булка
    Значи за буДките търг, а за буЛките, по ред до края на мандата!. Втората не те ли е изхвърлила кът парцал вече?
  • 12
    6
    нинова
    кмета на русе е няма такава карикатура, и кучетата му се смеят на тоя некадърник
  • 16
    5
    Русенлията
    Ама Русе и кмет ли имал? Аз мислих, че само някакво жалко ПиАр некадърно джудже, което само се снима с микрофони по разни бесепарски пенсионерски сбирки! Най-жалкият "кмет", който Русе е имал! Пак гласувайте за гнусните кумуняси, русенцииии!
  • 2
    4
    Khgfdr
    Колко ли пари ще препере варненската фирма през тези павилиони?! Те хубаво ги спечелиха,ама дали ще има кой да работи в тях?! Или пак ще има украинки,молдовки и др. чуждоговорящи?! Ама те за жълти стотинки не работят!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари