Кметът на Русе: Искаме да раздадем хранителни помощи до Великден

7
От Червения кръст призоваха да се даряват пакетирани хранителни продукти с дълъг срок на годност като олио, брашно, захар,макарони
От Червения кръст призоваха да се даряват пакетирани хранителни продукти с дълъг срок на годност като олио, брашно, захар,макарони

Хранителни пакети на хората, които са в затруднено положение – самотни пенсионери, семейства с деца без доходи в кризата и др., ще бъдат подготвени и раздадени от община Русе и БЧК, съобщиха кметът Пенчо Милков и директорът на БЧК-Русе Антоанета Ябанозова.

Намерението на двете институции е това да се случи преди Великден, за да могат тези групи русенци да посрещнат по-спокойни празника.

Кметът се обърна с апел да се дарява, като анонсира, че се очаква дарение от хранителни продукти на стойност 10 000 лв. То ще бъде предоставено на БЧК заедно със закупените храни от самата община. От Червения кръст призоваха да се даряват пакетирани хранителни продукти с дълъг срок на годност като олио, брашно, захар,макарони. Раздаването на пакетите ще става след изготвяне на списък и проучване на нуждаещите се, предаде Русе Медиа.

В момента социалните услуги на общината се ползват от над 2500 души, като 800 от тях се хранят чрез социалния патронаж и обществената трапезария. Общинските служители работят на предела си, сподели кметът.

БЧК извършват обход на скитащите, на които раздават маски и проучват в разговори с тях дали искат да бъдат настанени в приют до приключване на извънредното положение. Повечето обаче отказват, тъй като за тях това е начин на живот, каза Антоанета Ябанозова.

Пенчо Милков заяви още, че общината търси начин да помогне индивидуално на всеки русенец. Той припомни отново, че горещият телефон е отворен за всички. Кметът коментира, че въпреки извънредното положение се следи сериозно и за спазване на обществения ред. До момента дроновете не са засекли нарушения във вилните зони, но камерите от видеонаблюдението са установили вандали, надраскали сграда с графити, и ще последват санкции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари