Кметът на Красно село платила на себе си над 100 000 лева от парите за възрастни с ковид

1
Росина Станиславова  не отговаря как са разпределени парите, Методи Лалов я призова да предостави информацията
Росина Станиславова не отговаря как са разпределени парите, Методи Лалов я призова да предостави информацията

Росина Станиславова от ДБ не отговаря как са разпределени парите, Методи Лалов я призова да предостави информацията

Скандал избухна на финансовата комисия към СОС, след като кметът на "Красно село" от Демократична България Росина Станиславова отказа да отговори какви средства е получила тя и хора от екипа ѝ по европейска програма по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“, пише OFFNews.

Целта на проекта е да подпомага засегнати от КОВИД -19, като на нуждаещите се лица се предоставят храна, лекарства и други стоки от първа необходимост. Услугите на гражданите в нужда са предоставяни в работни дни от средата на май до края на 2020 година на близо 230 граждани.

В общинския съвет е получена жалба, в която се казва, че по време на изпълнение на проекта, Станиславова е раздала на самата себе си и на свои служители „крупни суми“ от бюджета на проекта.

Районният кмет отказа да отговори на председателя на комисията Георги Георгиев как са разпределени средствата по проекта. По време на заседанието стана ясно, че между двамата са разменяни официални писма, но до изясняване на парите не се е стигнало. Станиславова настоява Георгиев да идентифицира жалбоподателя и неговите засегнати интереси по случая, преди да предостави исканата информация за сумите. Мога да накарам счетоводството да провери, отговори районният кмет на въпроса колко пари са изплатени на нея и служители на района.

Парите, които са изплатени на Станиславова и екипа й, са 104 000 лева, което е около 1/3 от сумата по програмата, стана ясно още на заседанието.

Председателят на групата на Демократична България в СОС Методи Лалов бе категоричен, че когато общински съветник пита официално, отговорите трябва да бъдат ясни и конкретни. Гражданите и съветниците от ГЕРБ искат да чуят конкретни суми, обърна се той към Станиславова и я призова да предостави информацията, защото "когато са спазени правилата и е положен труд, няма нищо нередно".

Той настоя да бъде изискана информация от всички столични райони как са разпределени средствата по програмата за "Патронажна грижа".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари