Кметът на Гърмен: Проблемът с ромите е проблем в цяла България

0
Напрежението в Гърмен се е създавало с години и никой не е предприел нищо
Напрежението в Гърмен се е създавало с години и никой не е предприел нищо

Напрежението в Гърмен се е създавало с години и никой не е предприел нищо. Това каза  Минка Капитанова, кмет на Община Гърмен, по повод организирания днес голям протест в общината, съобщи Фокус.

По думите й, процедурата за събаряне на незаконните постройки вече е стартирана. Община Гърмен няма къде да настани жителите на тези постройки след като бъдат съборени, подчерта Капитанова.Според нея проблемът с ромското население в община Гърмен е проблем в цяла България.

„Може би трябва да се предприемат някои законодателни промени, за да се вкарат в ред нещата, защото знаем, че никой от хората от ромски произход не желае да работи, всеки чака социални помощи.

Може би това преля чашата на търпението на хората от Гърмен, защото ромите живеят на гърба на данъкоплатеца, никой не желае да работи в някое предприятие или да е зает с друга дейност, която им се предлага“, коментира Капитанова. Според нея трябва да се обърне внимание на раждаемостта сред това население. Не може деца, които са на 14 години, да раждат деца, категорична е Капитанова.

Според кмета протестът днес ще бъде мирен. Тя призова да няма провокации. Целта е да се обърне внимание на всички институции, че трябва да се спазват законите – това е искането на хората, категорична беше Капитанова.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари