Кметът Милков сезира прокуратурата, МВР и ДАНС за мръсния въздух

0
Той подаде и писмен сигнал, за да бъдат извършени проверки и да се установят и санкционират замърсителите
Той подаде и писмен сигнал, за да бъдат извършени проверки и да се установят и санкционират замърсителите

Кметът на Община Русе Пенчо Милков организира среща с окръжния прокурор и директорите на ОД на МВР и ТД „Национална сигурност“- Русе

Той подаде и писмен сигнал, за да бъдат извършени проверки и да се установят и санкционират конкретните физически лица, работници и служители на промишлени предприятия, отговорни за замърсяването на въздуха в Русе, съобщиха от общината.

Зачестяват сигналите за неприятни миризми вследствие на емисии, отделяни във въздуха от дейността на промишлени предприятия на територията на Община Русе. Миризмите са специфични (на бакелит), сходни са и оплакванията на гражданите. Констатирано е, че това се случва в тъмната част на денонощието, което води до предположението за умишлени действия. Фактът, че замърсяванията се увеличават, показва очевидно незачитане на законодателството и погазване на правото на гражданите да живеят и отглеждат децата си в здравословна среда.

Община Русе предостави на институциите, отговорни за живота и сигурността, обобщена информация с дни и часове на подаваните от русенци сигнали, както и диск с видеоматериали от поставените от общината камери в Индустриалния парк.

Кметът получи уверение, че ще бъдат предприети спешни и конкретни действия от трите институции съобразно с техните правомощия, за да се установи спазването на правната уредба от длъжностните лица в предприятията.

Считаме, че русенци с право изразяват нетърпимост и недоволство, и всички местни институции следва да приложат максимално енергично правомощията си, за да се преборим заедно с проблема, апелират от общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари