Кмет "забърса" маршрутка със 120 километра в час

0
Кметът на община Калояново Георги Георгиев блъснал с личния си „Мерцедес” маршрутка с двама пътници
Кметът на община Калояново Георги Георгиев блъснал с личния си „Мерцедес” маршрутка с двама пътници

Кметът на община Калояново Георги Георгиев блъснал с личния си „Мерцедес” маршрутка с двама пътници преди дни.

Катастрофата станала на 21 май около 17,40 часа на пътя от село Труд към Пловдив, а виновният водач на 35 години е отказал да бъде проверен с дрегер за алкохол, както и да даде кръвна проба, съобщиха от полицията, цитирани от Монитор.

Градоначалникът Георгиев потвърди за случилото се, като категорично отрече да е шофирал пиян.

„Истината е, че да, бях виновен за това, че при изпреварване закачих маршрутна линия № 5. Ударът бе вдясно на мен и вляво на самата маршрутка. Но в никакъв случай не съм употребил алкохол. В този момент отивах на среща”, каза Георгиев. По думите му единствената му вина в случая е превишената скорост.

„Карах с около 120 км/час и това ми е вината, защото малко съм превишил скоростта. Изчаках вляво да мине кола, която мен ме изпреварваше и заради това изчакване така направих, че по невнимание го ударих леко отстрани, по бронята”, обясни какво се е случило кметът.

Той категорично отрече информациите, че е бил неадекватен по време и след катастрофата. „Ние си говорехме с КАТ, с шофьора на маршрутката, по-късно дойде и шефът му. Стоях 4 часа там – неадекватен няма как да бъда”, каза още Георгиев. Той уточни, че е отказал проба с дрегер и кръвна проба за алкохол, защото пие 4 вида хапчета, част от които за сърце и за кръвно налягане и се е притеснявал това да не повлияе на резултатите. За лекарствата Георгиев посочи, че има съответните рецепти от лекар.

От полицията уточниха, че пробата с дрегер на 43-годишния шофьор на маршрутката е била отрицателна.

По случая е образувано досъдебно производство в районното управление в село Труд под ръководството на Районната прокуратура в Пловдив.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари