Клуб „Различни и равни“ гостува на Областния управител

1

Днес, 03.01.2017 г., доц. д-р Стефко Бурджиев, Областен управител на Област Русе, прие в кабинета си студенти със специфични потребности от Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Те бяха водени от доц. д-р Юлиана Дончева, председател на техния клубРазлични и Равни“.

По време на срещата се обсъди нуждата от взаимна подкрепа. От страна на Областна администрация се подчерта, че се работи традиционно добре с организации на и за хора с увреждания. В подкрепа на твърдението беше посочен фестивалът „Светът е за всички“, който се провежда при много голям успех.

В разговора, Областният управител обърна внимание и на това, че към момента в администрацията са осигурени 13 работни места за хора с увреждания, от които 8 по Националната програмата за заетост и обучение на хора с трайни увреждания. Студентите споделиха, че с удоволствие са се включвали и биха продължили да се включват в инициативи на Областна администрация. Те благодариха и за подкрепата, която са получавали и продължават да получават от чл. кор. проф. д.т.н. Христо Белоев и настоящия ректор на Университета, проф. д-р Велизара Пенчева.

В разговора между страните бяха засегнати и теми с по-строго научен характер, касаещи сътрудничеството с различните институти на Българската академия на науките и регионалните академични центрове, които общо за страната са 16. Русе е един от тези градове, които могат да се гордеят с подобен център, оказващ съдействие за развитие на науката и нейното приложение на територията на областта.

Областният управител отбеляза, че през изминалата година Областна администрация е съучредител на две сдружения с общественополезна дейност – „Бизнес и иновационен клъстер Русе+“ и „Български речен клъстер Дунав“. Той отправи покана за участие на студентите в тези сдружения както и в цялостното обществено-икономическо развитие на Област Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари