Китайски вестник: Не яжте краставици и фъстъци едновременно!

1
Препоръчително е да осигурите поне един час разлика между употребата на тези продукти
Препоръчително е да осигурите поне един час разлика между употребата на тези продукти

Краставицата присъства на много трапези.

Този зеленчук не само носи огромни ползи за здравето на цялото тяло, но също така има положителен ефект върху красотата, поради което е спечелил общопризнатата любов на хората, пише китайският вестник Sohu, цитиран от Агенция Фокус.

Краставицата съдържа витамин С, който осигурява избелващ ефект. Ето защо, ако искате да изсветлите старчески петна по лицето си, правете маски от краставици и вечер яжте краставици. Освен това този зеленчук допринася за загуба на тегло. Фибрите, съдържащи се в краставиците, подобряват стомашно-чревната подвижност, помагат за елиминирането на токсините, а също така нормализират работата на червата и помагат за предотвратяване на запек.

Силицият прави косата по-гладка, а ноктите трайни и блестящи. Сярата също ускорява растежа на косата. Краставиците са богати на различни витамини и хранителни вещества, които са полезни за кожата и спомагат за забавяне на процеса на стареене. Диетичните фибри, калий и магнезий, съдържащи се в този зеленчук, регулират кръвното налягане и предотвратяват развитието на хипертония.

Витамин В1 има благоприятен ефект върху функционирането на мозъка и нервната система, което действа успокояващо и помага при лечението на безсъние. Краставиците помагат за намаляване на температурата, неутрализират токсините и предотвратяват задържането на урина, като цяло са отличен начин за прочистване на организма. Въпреки огромните ползи, важно е да знаете за особеностите на комбинирането на този зеленчук с други продукти.

Фъстъците са богати на ненаситени мастни киселини и диетични фибри, не съдържат холестерол и са естествен хипонатричен продукт. Фъстъците съдържат ресвератрол, който е естествен полифенол с висок ефект против стареене. Този продукт е богат и на мазнини и аминокиселини, необходими за функционирането на човешкото тяло. Лесно се абсорбира и осигурява много енергия.

Трябва обаче да сте наясно, че фъстъците изобщо не се съчетават добре с краставицата. Комбинираната употреба на тези продукти ще предизвика диария, дискомфорт в корема и други негативни реакции на стомашно-чревния тракт. Ето защо, в никакъв случай не комбинирайте фъстъци и краставици помежду си, препоръчително е да осигурите поне един час разлика между употребата на тези продукти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари