Китайската Нова година бе отбелязана в Русе

2

Русенци посрещнаха Китайската година на Водния тигър в Парка на младежта с атракции и събития, посветени на китайската култура

 Събитието бе организирано от СК „Калагия“ , УСШ Русе и Клуба по ушу и тайчи към Общинския младежки дом - Русе. Подготвени бяха интересни игри и занимания, сред които състезания за сръчност с пръчици за ядене „куайдзъ“, рисунки, фенери, тренировки на китайски техники, изписване на думата “тигър” с йероглифи и др. Специален гост на празника беше Джан Юшин, учител по китайски език към Институт Конфуций, която организира занимания и интересни работилници за гостите.

Всички участници в празника имаха възможност да опитат и новогодишни традиционни китайски специалитети.

Новогодишните празници в Китай продължават много дни и са посветени на идващата пролетна жизненост, която възражда нови надежди и енергия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Русенец
    A в Китай ще има ли лазаруване или ние сме по-големите чуждопоклонници? Страшно се дразня, когато майчетата тикат децата си да празнуват езическият хелоуин, на американците.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари