Китай започна имунизация на деца над 3 години

0
Междувременно бразилската агенция за медицински надзор Anvisa одобри използването на ваксината Pfizer за деца над 12-годишна възраст
Междувременно бразилската агенция за медицински надзор Anvisa одобри използването на ваксината Pfizer за деца над 12-годишна възраст

Китайските власти разрешиха ваксинацията на деца на възраст от 3 до 17 години

Правителството организира група експерти за разработване на политика за ваксиниране на деца и юноши. Китайските власти заявиха, че са одобрили ваксинация срещу коронавирусна инфекция при деца и юноши на възраст от 3 до 17 години. Това съобщи на брифинг представителят на Държавния комитет по хигиена и здраве на Китайската народна република Цуй Ган, предаде ТАСС, цитирани от Агенция КРОСС.

"В момента ваксинацията срещу новия тип коронавирус у нас се извършва главно за хора над 18 години, но съответните правителствени ведомства вече одобриха ваксини за спешна употреба с цел имунизиране на хора на възраст от 3 до 17 години", каза той.

По думите му правителството на страната е ангажирало група експерти, които да проучат и разработят специфични политики за ваксиниране на деца и юноши.

Според последните официални данни по време на кампанията за масова ваксинация на китайски жители са били направени над 845 милиона ваксинации срещу коронавирус. Имунизация на приоритетни групи от населението в КНР започна на 15 декември 2020 г. По време на кампанията широко се използват инактивирани ваксини на "Синовак" и "Синофарм".

Междувременно бразилската агенция за медицински надзор Anvisa одобри използването на ваксината Pfizer за деца над 12-годишна възраст, пише в съобщение на агенцията.

Решението е взето след като представените лабораторни проучвания показали, че препаратът е безопасен и ефективен за тази възрастова група.

По-рано Бразилия разреши използването на ваксината Comirnaty за младежи над 16-годишна възраст и до момента това е единствената ваксина в страната, предназначена за лица под 18 години.

Бразилия е на едно от челните места в света по брой на заразени с коронавирус. В момента в страната се прилагат три коронавирусни ваксини: китайската Coronavac, AstraZeneca и от май - Pfizer/BioNTech.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

На плажа, два шезлонга и чадър са 100 лева. Не са скъпи. И в ИКЕА са толкова…

Харесай Дунавмост във Фейсбук