Китай вече работи върху развитието на 6G

0
Скоростта на връзката в 6G мрежите може да достига 8000 Gb/s
Скоростта на връзката в 6G мрежите може да достига 8000 Gb/s

Докато някои държави сега започват усвояването на 5G мобилните мрежи, Китай вече работи върху развитието на 6G.

Министерството на науките и технологиите на Китай стартира подготвителните работи за изграждането на мобилни мрежи от шесто поколение. Основите вече са положени: създадени са две работни групи от няколко десетки експерта, според мнението на които 6G мрежите ще могат да осигуряват мобилна връзка със скорост до 8000 Gb/s. За сравнение, рекордът в 5G мрежите е на ниво 35 Gb/s, пише kaldata.com.

Подобни високи скорости на мобилната връзка могат да осъществят революция във взаимодействието на хората с устройствата и най-новите технологии. 6G ерата би могла да предложи нови перспективи от гледна точка на неврокомпютърните интерфейси. С използването на 6G мрежите става възможност да се свалят 142 часа стрийм видео само за една секунда.

Но до създаването на комерсиални 6G мрежи е още твърде далече, особено като се има предвид, че за разработването и изграждането на мобилна мрежа от ново поколение са необходими около 10 години. Към днешен ден китайските специалисти ще трябва да направят много за постигането на тази цел. Скоростите от подобен род изискват съвсем нов тип хардуер и решаване на редица трудни проблеми.

Преди година президентът на САЩ публикува туит, призоваващ към развитието на 6G мрежите в Северна Америка. Но оттогава няма нова информация за развитието на мобилните мрежи от шесто поколение в САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари