Китай се интересува от българските пристанища

0
Заместник-министърът на транспорта: Очакваме конкретни предложения от китайска страна
Заместник-министърът на транспорта: Очакваме конкретни предложения от китайска страна

Китай проявява интерес към българските пристанища. Инвестициионните възможности тепърва ще се уточняват. Това стана ясно по време на посещение на китайска делегация, водена от заместник-председателя на Националната комисия за развитие и реформи Нин Дзи Джъ в пристанище Варна, информира БНР.

Господин Нин Дзжи Джъ уточни, че китайските бизнесмени и представители на държавната администрация са тук, за да извършат проучване, тъй като много китайски компании проявяват интерес към българските пристанища. Заместник-министърът на транспорта Антон Гинев уточни инвестиционните въможности:

"Ние в тази среща ще представим какви са възможностите на нашите морски пристанища, какви са възможностите за развитие на коридора и през Черно море и очакваме конкретни предложения от китайска страна. Става дума за всякакви варианти на сътурдничество. За строителство на новия терминал във Варна, за евентуална бъдеща концесия на пристанище Варна. Ние днес ще презентираме и ж.п.линията Русе-Варна и Карнобат-Синдел, а и се надяваме да проявявт интерес и за тези проекти, за които нямаме определено финансиране по оперативна програма "Транспорт".

Гинев каза още, че след две седмици делегация, водена от министъра на транспорта и съобщенията Ивайло Московски, ще участва в заседанието на междуправителствената комисия в Техеран, където се очаква предложение, свързано с транспортните връзки през Черно море.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари