Китай първи признава електронните спортове

1
На Азиатските игри през 2022 за пръв път ще има истински медали за геймъри
На Азиатските игри през 2022 за пръв път ще има истински медали за геймъри

Изненадващо е как за кратко време електронният спорт по света се превърна в религия

Електронните спортове започнаха да се появяват все по-често в платформите на различните букмейкъри. Преди няколко години можехме да забележим очаквани прогнози, че един ден точно тази дисциплина трябва да се признае като олимпийски спорт, пише Факти.

В миналото подобни изказвания биха привлекли по-забавни коментари, но днес ситуацията е малко по-различна и в края на Азиатските игри 2022 г. ще можем да видим награждаването на играчите с истински медали. През последните години често забелязваме желанието на различни професионални играчи да получат признание и да участват в олимпиади.

Критиките бяха особено сериозни, но ето, че с малко повече упорство стигаме до официалният резултат - първите медали за електронни спортове ще се раздадат в Ханджоу, Китай. Това е третото издание на това спортно събитие, в което няма да открием само електронни спортове - тази година се очакват около 40 дисциплини, в които присъстват около присъстват 28 задължителни олимпийски спорта.

На 18 декември 2020 г. са добавени именно и прословутите електронни спортове. В случай, че още се чудите какво е толкова специалното и защо е необходимо това особено внимание, нека се запознаем по-обстойно. След като различните студиа започнаха да създават игри, в които отборната игра, както и различните видове битки и гарантираха постоянни обрати, почитателите автоматично отчетоха, че забавлението може да се превърне в професионален спорт. Дори и да си мислим, че тук натоварването лишава самата представа за спорт, рефлексите на всеки играч са от особено значение за крайния резултат.

А и самите заглавия са достатъчно познати - Counter-Strike:GO, Dota 2, League of Legends и други.

Индивидуалните играчи често са причината за зловещата загуба, а в рамките на един рунд ще станем свидетели на няколко бързопроменящи се стратегии и опити за победа. Електронните спортове не бива да се подценяват и по още една причина - отворени са за всички почитатели. Букмейкърите отдавна следят интереса на този спорт, както забелязваме в секцията на bwin залози, където присъстват именно някои от изброените заглавия. Всеки може да се превърне в професионален играч, но това отнема доста време и за мнозина ще трябва да се открие правилната посока за изява, следователно можем да бъдем сигурни, че ще открием достатъчно фенове, които да направят своята прогноза.

През годините аудиторията растеше значително, като това се забелязва по количеството зрители във всички онлайн платформи, приходите от реклама, по-сериозните спонсори и още много други. Професионалистите също започнаха да печелят добре и да се радват на различни рекламни предложения, но колкото и големи да са успехите им сред зрителите, можем да бъдем сигурни, че никой не оставаше особено очарован от факта, че електронните спортове се наричаха видео игри.

Най-вероятно и претендирането за по-сериозно признание, електронните спортисти най-накрая започнаха да получават малко по-сериозно внимание и както вече забелязваме - медали.

Ако трябва да бъдем честни, повечето спортни почитатели признаха възможностите на тази сравнително нова дисциплина, след като през изминалата година именно в тези платформи се събраха професионалисти от реалния спорт, както и майстори на електронния. Някои интересни колаборации успяха да поставят на виртуалната писта пилоти от редица надпревари и това спокойно може да се смята за прецедент в спорта, като единствената възможна платформа беше именно електронната.

Дори и ограничаващата спортна обстановка не успя да спре дигиталния свят, след като всичко се провежда във виртуална среда и позволява на играчите дистанционно да провеждат своите турнири, както и да предоставят достъп на всички почитатели.

Изненадващо е как за кратко време електронният спорт по света се превърна в религия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари