Кирил Петков: Вече няма да има човек над закона

2
Ролята на главния прокурор ще се промени, закани се премиерът след изслушването му от евродепутати
Ролята на главния прокурор ще се промени, закани се премиерът след изслушването му от евродепутати Видео: NOVA

В Плана за възстановяване и развитие е заложено, че главният прокурор вече няма да бъде недосегаем.

Това каза премиерът Кирил Петков в Брюксел, предава NOVA

"Ще има съдия, който ще изпълнява временно длъжността на прокурор, а после ще се връща като съдия. Няма да има конфликт на интереси. Нашето намерение като коалиция е ролята на главния прокурор да бъде променена, той ще стане администратор. Не ни трябва още едно ниво в Прокуратурата, а работеща институция", добави той. 

Във връзка с настояването на главния прокурор Иван Гешев да има засилен мониторинг върху страната ни, Петков обясни, че това е и желанието на управляващите. 

"Няма как през общи шаблони и думи да се избяга липсата на добро правосъдие в България. На всички е ясно, че прокуратурата не работи добре", добави той. 

Промените в съдебната реформа трябва да се случат максимално бързо, но през рамките на закона, категоричен е министър-председателят. 

"Прозрачността е най-добрият начин да се бори всякакъв вид корупция. Европейските институции разбраха, че имаме истински намерения и не ни липсва мотивация", каза още той. 

Кирил Петков коментира още, че на изслушването не е бил попитан за Делян Пеевски и закона "Магнитски", но коментира така: 

"Според мен хората, които стоят зад корупцията в България са около 20 души", уточни премиерът. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    до 2
    А иначе нещо смислено можеш ли да коментираш? По статията и бърборкото. Иначе ясно, че си най-умният или там каквото те е лъгала майка ти на времето, защото ти е майка и те е обичала.
  • 2
    3
    до 2
    Мен не ме мисли, мисли себе си, че след месец пак ще ревнеш, че са те излъгали отново.:) Много рая, много шлака в този народ.
  • -1
    2
    До русенец
    Но тебе не може да надмине!
  • 5
    1
    русенец
    Няма да има човек над закона? И го казва човекът, който се изцепи, че нямал морални проблеми с това, че е нарушил Конституцията. Тоя дърдорко май ще се окаже по-нагъл от Тиквата и по-безполезен от него.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари