Кирил Петков ще ремонтира пукнатина в църквата в Царево с лични средства

1
Държавните пари са на държавата и като казваме "давам", трябва да се казва "давам от себе си", посочи премиерът
Държавните пари са на държавата и като казваме "давам", трябва да се казва "давам от себе си", посочи премиерът Снимка: БТА

Министър-председателят Кирил Петков ще ремонтира пукнатина в църквата в Царево с лични средства.

Това заяви самият той от храма "Св. Успение Богородично", където заедно със семейството си посрещна Великден, пише Dir.bg.

"И аз обещах, че за тази пукнатина ще помогна с лични средства, не с държавни. Тук трябва да се разграничат някои неща - държавните пари са на държавата и като казваме "давам", трябва да се казва "давам от себе си", посочи премиерът.

"За тази пукнатина ще дам от моите лични средства и ще сложа една кутия за дарения в Министерски съвет, който иска да помогне, да даде от себе си. Другото, което за мен е важно, е да се покаже, че в този ден всеки един от нас трябва да направи нещо малко повече от себе си, защото така ще оправим всички пукнатини в държавата. Не можем да чакаме някой друг да ги оправя", добави Петков.

Министър-председателят бе посрещнат от свещеника на храма отец Стоян Кралев. Той му подари икона, а на премиерската съпруга букет цветя.

Премиерът каза, че това е една от най-красивите църкви в България и посочи, че свещеникът на храма всеки ден работи със семейството си, за да изглежда това място толкова приветливо и красиво.

Отец Стоян отбеляза, че е силно впечатлен, че премиерът е научил за този проблем, макар и малък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари