Кирил Петков: Имаше голяма подкрепа за Драгомир Заков. Няма по-подготвен от него!

0
Няма българска военна техника на територията на Украйна, уточни премиерът
Няма българска военна техника на територията на Украйна, уточни премиерът Снимка: БНТ

Няма българска военна техника на територията на Украйна, уточни премиерът

"Имаше голяма подкрепа за Драгомир Заков. Имахме списък от 5 човека", заяви премиерът Кирил Петков, цитиран от БНТ.

"Той знае какво се случва, влиза готов. Трябва да се говори непрекъснато с всички военни министри в Европейския съюз, Драгомир Заков ги познава лично", допълни премиерът.

"Няма българска военна техника на територията на Украйна. Всяко оръжие минава през Комисията за оръжията, такова решение няма. Румен Радев подкрепя Драгомир Заков, всичко, което се е случвало в НАТО е минавало през новия министър на отбраната", допълни Кирил Петков.

По думите му Драгомир Заков ще бъде ключът към комуникацията с НАТО.

"Първата му задача е да говори с военнослужещите, политиката до момента беше правилна, необходимо е да направим истински бойни групи. Успяхме да има зелен коридор, да извозим 200 човека от Киев. Нови войски са се насочили към украинската столица. Ако имаме нови желаещи, ще държим комуникация с тях, важно е дали може да се изкарват автобуси от Киев. Автомобилите може да са военна мишена, тук въпросът е на безопасност, по-добре човек да е в скривалище в Киев, отколкото да е по шосетата", добави Кирил Петков.

България изпраща камиони за хуманитарна помощ - одеала, палатки, дрехи. За военна подкрепа е необходимо решение на натовско и европейско ниво, каза още Кирил Петков.

"Всеки български посланик трябва да служи на България", заяви пред журналисти новоизбраният министър на отбраната Драгомир Заков.

Парламентът одобри кандидатурата му на извънредно заседание. Персоналните промени в Министерски съвет бяха одобрени със 217 гласа "за". Нямаше народни представители, които гласуваха "против", "въздържали се" бяха 33.

Заков се закле пред парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Браво, Коце!
    Мед ми капе на сърцето! Направо ги насра! https://www.youtube.com/watch?v=1wkmBV2rtD8
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари