Кирил Петков: Имаме разбирателство с ГЕРБ, ДПС ни подкрепя

0
Основният фокус на тази пленарна сесия ще бъдат 13 законопроекта, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост и Шенген
Основният фокус на тази пленарна сесия ще бъдат 13 законопроекта, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост и Шенген Снимка: Продължаваме промяната / Facebook

Основният фокус на тази пленарна сесия ще бъдат 13 законопроекта, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост и Шенген

Това каза пред журналисти в парламента Кирил Петков, съпредседател на парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Той коментира вчерашната среща с представителите на ГЕРБ-СДС и провелия се председателски съвет.

Сред основните приоритети Петков открои приемането на антикорупционното законодателство и приемането на Закон за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, законодателство срещу прането на пари и промени в Закона за съдебната власт, свързани с възможността за разследване на главния прокурор.

"Всички тези закони, които общо са 13, са с две цели – Шенген и Плана за възстановяване и устойчивост", отбеляза Петков и допълни, че планът всъщност е основна мярка бюджетът да бъде изпълнен.

„Ако имаме дисциплина всички партии, тези приоритети ще ги следваме един след друг, така че преди да влезем в местните избори всичко това да бъде завършено и да знаем, че България за тази година си е изпълнила ангажиментите към външните партньори и към нашите гласоподаватели“, заяви Петков.

"Вчера имахме дискусия с ГЕРБ, така че основните две партии са абсолютно съгласни с тези приоритети", добави той. "Доколкото знам, ДПС също са дали своето съгласие", отбеляза Петков и добави, че за тези основни приоритети на председателски съвет не е имало никакво опониране.

"Имаме много ясни приоритети за това какво трябва да се случи и се радвам, че с другите партии ги коментирахме и тези приоритети ще бъдат основният фокус на тази пленарна сесия", заяви Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Читател
    "Имаме разбирателство с ГЕРБ,ДПС ни подкрепя".К.Питков,трябва помисли,дали на наясно с психиката си.С това си заключетие,той ще прогони, дори вече малкото си останали симпатизанти=
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари