Кирил Петков: Идва Видовден, Гешев ще трябва да се обяснява в Брюксел

0
90% от еврофондовете в някои български региони са раздавани с поръчки само с по един участник
90% от еврофондовете в някои български региони са раздавани с поръчки само с по един участник Снимка: БГНЕС / Архив

"Идва Видовден – с една и съща информация работят българската и европейската прокуратура и липсата на активност от страна на нашите обвинители не може да бъде скрита"

Така премиерът Кирил Петков коментира пред журналисти в Брюксел разследването, по което през миналата седмица Бойко Борисов и други знакови лица от ГЕРБ бяха арестувани и след това пуснати, предаде bTV

„Те (прокурорите) не искат да повдигнат даже досъдебно производство и не могат да интервюират господин Божков, а европрокуратурата вече го е интервюирала и вече работи по въпроса (…) Имаме човек, който казва „Давам 60 милиона в торби в  Министерство на финансите, а и го е заявил и пред европрокуратурата, и пред българската прокуратура. Тя (българската) просто се прави, че не го е чула“, заяви министър-председателят.

По думите на Петков главният прокурор Иван Гешев „вече трябва да се обяснява“ в Брюксел защо няма движение по случая „Божков“.

По думите му останалите евролидери са му благодарили за анализа, който е показал, че 90% от еврофондовете в някои български региони са раздавани с поръчки само с по един участник, като подобни проверки може да започнат да се правят и в другите страни членки. Анализът е бил представен от Петков по време на разпита му в ГДНП преди ареста на Бойко Борисов.

Петков обяви като „двоен аршин“ действията на прокуратурата у нас, която започна досъдебно производство заради действията на вицепремиера Асен Василев и то по сигнал на „една от бензиностанциите, които вдигаше цените преди няколко седмици“.

„Според мен е глупаво тактическо решение да се опитват да правят някакъв тип атака срещу членове на кабинета. Това е най-глупавата стъпка, която според мен могат да направят“, отбеляза министър-председателят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ми да питам
    какво става с къщите за гости и за тях ли ще пием студена вода, а "притежателите" ще си отпочиват най-безсрамво
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари