Кирил Петков: Движението на България е как всички общности си взаимодействат

2
Съпредседателят на "Промяната" направи изказване на Третата национална конференция на "Да, България"
Съпредседателят на "Промяната" направи изказване на Третата национална конференция на "Да, България" Снимка: БГНЕС /Архив

Съпредседателят на "Промяната" направи изказване на Третата национална конференция на "Да, България"

"Една от големите грешки на нашата общност е чувството, че едва ли не ние знаем и можем повече и трябва всички други общности да ни слушат. Но това, което разбрах, е, че за да може те да ни слушат, те трябва да разберат защо тяхната общност ще е по-добре. Другото, което осъзнах, е, че движението на България не е нашето желание - ние можем да сме двигател, движението на България е как всички тези общности си взаимодействат", това заяви съпредседателят на "Промяната" Кирил Петков по време на изказването си на Третата национална конференция на "Да, България", пише 24 ЧАСА.

"Ние представляваме една общност, която е разнородна, не е направена в калъп, но има няколко характеристики, които са общи", каза Петков и обясни, че това са свободните хора, които създават добавената стойност в България, както и че независимо от професиите си, наистина са свободни хора с обща визия - европейското бъдеще на страната.

"Ние не сме сами. Другите общности са също там. Има една голяма общност, която не иска промяна. Не защото са лоши хора, а защото се страхуват, че в този вариант, че всяка една промяна ще им донесе накърняване на техните интереси. Те казват: "Тази система не е хубава, но работи за нас". Тази общност е там, ние не можем да я изпарим. Има една друга общност, която си спомня младите си години по време на комунизма, когато са били щастливи, силни. И тази обност е там и не можем да я изпарим. Има една общност, която за съжаление е била потисната много по време на комунизма с варварски подходи, това да ти сменят името е нещо ужасяващо. И тази общност още носи раните от това време", посочи Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Моето име
    Кире,ти сега ли чак го схвана това за общностите? Пак пълни глупости плещиш!
  • 3
    1
    Маймун
    Кире,кратуно проста и лъжлива,стига сте се шибали с Асенча-ами вземи нацепи пак на парапетя мустакатото Ленче,че загоряло ми се вижда.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари