Кирил Петков: България чака този момент от 12 години

2
Въздушен Шенген не е “нищо” - питайте десетките хиляди българи, които пълнят летищата, заяви Петков
Въздушен Шенген не е “нищо” - питайте десетките хиляди българи, които пълнят летищата, заяви Петков Снимка: БГНЕС

Въздушен Шенген не е “нищо” - питайте десетките хиляди българи, които пълнят летищата, заяви Петков

Кирил Петков поздрави правителството за приемането на България в Шенген. Във Фейсбук ескпремиерът написа:

Разбирам, че нашите политически и геополитически опоненти не са особено зарадвани от новината за приемането на България в Шенгенското споразумение.

Има обаче времена, в които политическите и партийните интереси трябва да отстъпят на националните. И днес е точно такъв ден.

Искам ясно да кажа на всички колеги и анализатори, както и на нашите приятели и съмишленици:

Няма как успехът да бъде представен като провал. Въпреки многото усилия в тази посока

• България чака този момент от 12 години.

• Въздушен Шенген не е “нищо” - питайте десетките хиляди българи, които пълнят летищата и самолетите на авиокомпаниите, работят в Европа, прибират се при близките си за празниците.

• Ще получим значителни финансови средства за укрепване на границите.

• Това решение ще е стимул и за българската гранична полиция да работи още по-добре, ще е удар по трафикантите на хора.

• Ще има засилено присъствие на сили на „Фронтекс“ при охраняването на границата – това е солидарност и обмяна на опит, и е допълнителна гаранция за сигурност.

• В “играта сме”. България политически става член на Шенген, участва във всички формати и преговори, има право на вето.

• Приемането ни в Шенген за въздушните и морски граници беше въпрос на възвърнато доверие, въпрос на сигурност и въпрос евроинтеграция. Европа ни дава заслуженото и за трите.

• Ние и сега сме задължени да регистрираме и приемаме мигранти - така е според Дъблинското споразумение - не е нищо ново.

Русия, чиято политика е да поощрява мигрантите от близкия изток към Европа по всякакъв начин, сега задейства целия си медиен и институционален ресурс, за да представи успеха на България като провал. Вижте например какво става в момента с Финландия - те си затварят границите, защото Русия кара с автобуси големи групи бежанци. Преди няколко месеца същото се случваше на Полско – Белоруската граница.

Поздравявам Николай Денков и цялото правителство за огромната стъпка напред, добавя в заключение Кирил Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    9
    до edin тъпак
    Ами незнам къде е бляла кухата ти чутура през 1987, но съм сигурност е била доста заблеяна и необременена интелектуално. Тук уважаваме Русия от незапомнени временс. Посолство отворихме на братята. И то какво. Никога не са ни настъпвали по начин, подобен на сащ и брюксел. Взаимното уважение винаги е витаело около нас. Отлично виждаме европейският диктат, до какво ни доведе. Такива, като теб е най-добре да замълчат. Фак америка ВИВА РУСИЯ! ! !
  • 10
    8
    Отвратен
    Като видите Ася Пенчева, репортерката на БНР от Русе, нахрачете я! Няма проблем със съда - просто сте кихнали. Но нахрачете тази ниска трътла. Скъса си шундата да превъзнася Дянков, който ни вкара 6 000 талибана! Засега.
  • -10
    7
    Edin
    През 1987 дойдох да уча във ВТУ А. Кънчев - Русе. Бях впечатлен от борбеният дух на този град. Немеех пред протестите през 1988 и 1989 срещу властта (още комунистическа) на обикновенни хора и мoнго МАЙКИ С КОЛИЧКИ! Сега от време на време поглеждам тази кочина Дунав Мост. И не мога да си обясня, какво стана, че от град с гордо вдигнато чело Русе се превърна в клоака на русофили, не просто наведени, а наг*зени на изток. Коментарите под статии като тази са ясен знак - живота си е отишъл от този град.
  • 13
    6
    От народа
    Въздушен Шенген, или 200000 авганци...Питайте народа!
  • 14
    5
    Данчо-ментата и компания
    Тоз канадски шебек и олигофреноид наистина е много тъпо парче. Всеки, който се качва на въздушен съд минава стриктни проверки, заради правилата за безопасност. Такава измислица като "въздушен Шенген" няма. Демек - проверките на всички си остават както преди. Афганистанци и други бежанци ще бъдат натикани на издръжка в бегетовицата... то щото издръжката на българските крадливи, продажни политици ни е малко....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари