Кириакос Мицотакис: Не знаех за подслушването

0
Гръцкият премиер не е знаел, че лидерът на опозицията в страната е бил подслушван
Гръцкият премиер не е знаел, че лидерът на опозицията в страната е бил подслушван Снимка: WorldPhotos

Гръцкият премиер не е знаел, че лидерът на опозицията в страната е бил подслушван

"Не знаех“, това заяви гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис, че лидерът на опозиционната Социалистическа партия в страната е бил подслушван от гръцката разузнавателна служба през 2021 г., и добави, че никога не би допуснал това, предаде БГНЕС.

"Въпреки че всичко е направено законно, Националната разузнавателна служба (НРС) е подценила политическото измерение на това конкретно действие. То беше формално законно, но политически неприемливо. Не трябваше да се случва [и] подкопа доверието на гражданите в националното разузнаване", каза Мицотакис.

"[Наблюдението] може и да е било в съответствие с буквата на закона, но е било погрешно. Не съм знаел за това, а ако знаех, никога не бих го допуснал", каза той.

Мицотакис заяви, че случаят е разкрил недостатъците на гръцките тайни служби, и обеща преразглеждане на НРС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари