Гръцката опозиция поиска оставката на Мицотакис

0
Премиерът бе обвинен за скандала с подслушване на лидера на социалистите Никос Андрулакис
Премиерът бе обвинен за скандала с подслушване на лидера на социалистите Никос Андрулакис Снимка: БГНЕС

Премиерът бе обвинен за скандала с подслушване на лидера на социалистите Никос Андрулакис

Гръцката опозиция отново поиска оставката на премиера Кириакос Мицотакис на специално заседание, посветено на скандала с подслушванията

Мицотакис обаче настоя, че законът не е нарушен, макар да окачестви като грешка проследяването на разговорите на левия лидер Никос Андрулакис, предава БНР.

В извънредните дебати в гръцкия парламент участваха само лидерите на парламентарните партии. Дискусията премина в остър тон, като опозицията обвини лично премиера Мицотакис за скандала с подслушване на лидера на социалистите Никос Андрулакис.

Премиерът подчерта, че подслушването на евродепутата и лидер на социалистите е било грешка, но защити действията на Националната разузнавателна служба.

Алексис Ципрас, председател на СИРИЗА, отправи тежки обвинения към премиера, като поиска да бъде посочена конкретната причина, поради която е разпоредено подслушването. Партията призова правителството да подаде оставка.

Лидерът на комунистите Димитрис Коцумбас настоя да бъдат публикувани имената на всички, които са обект на проследяване от Националната разузнавателна служба.

Изказванията в парламента изобилстваха от обвинения, че консерваторите злоупотребяват със силовите структури.

Специална парламентарна комисия ще разгледа случая с подслушването на гръцкия политик Никос Андрулакис.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари