Кипърски съд започна ликвидацията на „Олимпик”

0
Назначени са двама постоянни ликвидатори
Назначени са двама постоянни ликвидатори Снимка: panorama.bg

Съдът в Никозия постанови решение за откриване на производство по ликвидация на дружеството Olympic Insurance Co. Ltd, което извършваше дейност на територията на Република България чрез „Застрахователна компания Олимпик - клон България”, съобщиха от Комисията за финансов надзор.

Съдът назначи двама постоянни ликвидатори, като това са досегашният неин временен ликвидатор Павлос Накузи, както и официален представител на Република Кипър.

Следващият етап е надзорният орган върху застраховането на Република Кипър да информира надзорните органи на всички други държави-членки на Европейския съюз за решението за откриване на производство за ликвидация, включително на конкретните последици, произтичащи от това производство.

Крахът на „Олимпик” създаде куп проблеми и на българския пазар. Хиляди водачи се наложи да сключват наново застраховка „Гражданска отговорност”, а пострадали в произшествия, причинени от застраховани в компанията, все още чакат обезщетения. Парите си чакат и много сервизи. И те, и пострадалите, са зависими от развитието на процедурата в Кипър.

Фалитът в крайна сметка вдигна и цените на застраховките у нас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари