Кемал Кълъчдароглу ще оглави опозицията на президентските избори в Турция

0
Той ще се изправи срещу Реджеп Ердоган на изборите през май
Той ще се изправи срещу Реджеп Ердоган на изборите през май Снимка: Фейсбук

Той ще се изправи срещу Реджеп Ердоган на изборите през май

Опозиционните партии в Турция приключиха с дебатите и се споразумяха да номинират лидера на светската опозиция Кемал Кълъчдароглу за свой общ кандидат срещу президента Реджеп Тайип Ердоган на изборите през май, предаде Yeni Şafak, цитирана от БГНЕС.

"Кемал Кълъчдароглу е нашият кандидат за президент", обяви Темел Карамоллаоглу, един от лидерите на опозиционния алианс от шест партии, под радостните възгласи на огромна тълпа поддръжници в столицата Анкара.

Изявлението беше направено след четиричасовото заседание.

Кемал Кълъчдароглу взе думата след това.

"Председателите на другите партии ще бъдат вицепрезиденти", каза той.

Кемал Кълъчдароглу е лидер на създадената от Мустафа Кемал Народнорепубликанска партия.

Лидерите на турската опозиция вече започнаха предизборна кампания през февруари: те посетиха райони, засегнати от земетресения, критикувайки действащото правителство. Действащият президент на Ердоган, който отново се кандидатира за президент, обвини западните държави в "подла кампания" за оказване на влияние върху изборите.

Турската опозиция обвинява сегашните власти в корупция, довела до многобройни жертви при земетресението в провинция Кахраманмараш, при което загинаха над 45 000 души. Според опозиционния вестник "Газете Дувар" строителните правила са били подкопани от "спорна амнистия за незаконно строителство, донесла милиарди лири приходи на правителството и на строителните компании, тясно свързани с него".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Aluna
    Дано да е по-читав от диктатора! Време малко по-малко диктаторите по света да се разчистват. Ердоган после Путин, а защо не и едновременно?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари