Кавалер на абитуриентка от Велико Търново е заразен с COVID-19

1
20-годишният мъж се лекува в София
20-годишният мъж се лекува в София

20-годишен мъж, който е бил кавалер на абитуриентка от старата столица, е с положителна проба за COVID-19

Това съобщиха от Областна администрация. От институцията уточниха, че мъжът в момента е в София, където се лекува, предаде радио „Фокус“ – Велико Търново.

В началото на седмица здравните власти установиха 19-годишен зрелостник, възпитаник на Частна профилирана гимназия „Аркус“ - Велико Търново, заразен с коронавирус. В тази връзка 37 души, сред които негови съученици, учители и персонал на заведенията, които е посетил в балната нощ, бяха поставени под 14-дневна карантина.

От Областна администрация още вчера увериха, че ситуацията е овладяна. От Регионална здравна инспекция – Велико Търново уточниха, че е извършено епидемиологично проучване, като са анкетирани общо 125 души, на които е направена оценка на здравния риск. Заразеният младеж е хоспитализиран в лечебно заведение в Русе с диагноза пневмония. Двете заведения, в които са били младежите, бяха затворени за 48-часа, като в това време е извършено щателно почистване и дезинфекция.

Проучването по издирване на контактните лица продължава. Действията на инспекцията са съгласувани с Министерството на здравеопазването и главния държавен здравен инспектор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари