Католическият свят празнува Възкресение

0
Папа Франциск ще отправи благословията Urbi et Orbi
Папа Франциск ще отправи благословията Urbi et Orbi Снимка: Gregorio Borgia / AP

Папа Франциск ще отправи благословията Urbi et Orbi

Католическият свят празнува Възкресение. В катедралата Свети Петър ще бъде отслужена Великденска литургия, а точно в 12 часа папа Франциск ще отправи благословията Urbi et Orbi.

Около 8000 вярващи посетиха базиликата Свети Петър за Великденската литургия, отслужена от Франциск тази нощ, предава bTV. Бдението на Велика Събота започна с благославяне на огъня и приготвяне на пасхалната свещ. По време на обреда папа Франциск отслужи тайнството на християнското посвещение на 8 възрастни - от Албания, Съединените щати, Нигерия, Италия и Венецуела.

В своята проповед Франциск говори за преодоляване на несправедливостите, корупцията и ледените ветрове на войната и прикани да не губим надежда пред силата на злото – Великден. Господен ни призовава да „оставим усещането за поражение, защото Христос възкръсна и промени посоката на историята“. Той призова вярващите „да гледат към бъдещето с увереност“.

През Страстната седмица болката в коленете и общото здравословно състояние на папата доведоха до някои промени в честванията на Великден тази година. Папа Франциск все още се възстановява и от респираторната инфекция, заради която беше в болница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари