"Като шеф готвачите": Млади кулинарни майстори се състезаваха в Русе

0
Петото издание на Международното кулинарно състезание за деца се проведе на 18 юни
Петото издание на Международното кулинарно състезание за деца се проведе на 18 юни

В състезанието взеха участие 6 ученици от различни училища в град Русе

На 18.06.2022 г. в ресторант „Кралска закуска“ се проведе Петото издание на Международното кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“, организирано от Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – гр. Русе, с подкрепата на Община Русе, Общинско предприятие „Русе арт“, Съюз на хотелиерите и ресторантьорите – гр. Русе, Ресторант „Кралска закуска“ и Асоциация „Еврорегион Данубис“.

В състезанието взеха участие 6 ученици от различни училища в град Русе, един от тях се състезава в екип с ученик от Република Румъния, един-в екип с ученик от Република Молдова, а четирима от тях се състезаваха в екип с ученици от Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – гр. Русе, определени на кастинг, който се проведе на  10.06.2022 г. и на който присъстваха министъра на образованието и науката акад. Николай Денков и началника на РУО-Русе д-р Росица Георгиева:

  • Като първи кулинарен отбор се състезаваха Давид Аврамов (6.клас, ОУ „Йордан Йовков“-гр. Русе) и Марияна Събева (11 А клас, ПГ по туризъм - гр. Русе) с „Ягодов чийз кейк“;
  • Като втори кулинарен отбор се състезаваха Сунай Байдинов (7.клас, СУ ,,Възраждане“) и Стефано Андреа (10.клас,  Технологична гимназия Аврелиан, Румъния) с „Американски палачинки с мед, ягоди и боровинки“;
  • Като трети кулинарен отбор се състезаваха Ивайла Мирославова (7.клас, ОУ,,Олимпи Панов“) и Христо Христов (12 А клас, ПГ по туризъм - гр. Русе) с „Бананов чийз кейк с бейлис и тофи сос“;
  • Като четвърти кулинарен отбор се състезаваха Кателина Стефанова (6.клас, ОУ ,,Тома Кърджиев“) и  Биянка  Стефанова (11 Г клас, ПГ по туризъм - гр. Русе) с „Пълнозърнести шоколадови мъфини с тиквички“;
  • Като пети кулинарен отбор се състезаваха Михаела Илиева (6. клас, СУ ,,Христо Ботев“) и Наталия Атанасова (11 Г клас,  ПГ по туризъм - гр. Русе)  с  „Полусфера с шоколад, фъстъчено масло, маскарпоне, маршмелоу, меренг, крокан с ядки и бисквити, карамелов сос с бейлис, плодов сос “;
  • Като шести кулинарен отбор се състезаваха Енея Енчева (7 клас, ОУ ,,Васил Априлов“) и Бранов Ина ( 10 клас, Професионална гимназия № 1, община Кахул, Молдова) с „Ягодов чийз кейк с крем англез и сос от ягоди“.
  • Жури в Петото издание на  Международното кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“ бяха: шеф-готвач Ради Стамболов – вицепрезидент на Евро-Ток – България 
  • (председател), шеф-готвач Петър Атанасов – член на Българската асоциация на професионалните готвачи, и шеф-готвач Веско Георгиев от ресторант „Тераса“.

Първото място в кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“ бе присъдено на Ивайла Мирославова и Христо Христов. Наградата връчи шеф-готвач Ради Стамболов.

Второто място зае отборът на Енея Енчева и  Бранов Ина. Наградата връчи шеф-готвач Петър Атанасов.

Давид Аврамов  и Марияна Събева, се класираха на трето място. Наградата връчи шеф-готвач Веско Георгиев.

Г-жа Златомира Стефанова, заместник-кмет на Община Русе, връчи Специалната на града на Община Русе на отбора Сунай Байдинов и Стефано Андреа.

Специалната награда на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в град Русе, бе връчена от г-н Красимир Иванчев, председател на Съюза, и отиде при Кателина Стефанова и Биянка Стефанова. Специалната награда  на публиката, бе връчена от г-жа д-р Росица Георгиева, началник на РУО – Русе. Наградата получиха Михаела Илиева и Наталия Атанасова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари