Като по филмите: Откраднаха 350 000 лева, злато и скъпоценности от механа в Банско

0
Това е най-големият обир, ставал на територията на Пиринско
Това е най-големият обир, ставал на територията на Пиринско

Полицията в Банско е на крак в търсене на обирджиите, ограбили снощи, навръх 8-ми март, механа "Воденицата" 

Заведението е собственост на бизнесмена Лазар Дурчов, информира Struma.com.

 350 000 лева, злато и семейни ценности изчезнали за броени минути, като крадците проникнали през балконска врата на етажите над механата и много бързо и майсторски взели парите, съобщават източници от разследването. 

Парите били прибрани в специален тайник, но професионалистите явно имали информация за точното им местонахождение и се насочили именно натам. Минути след кражбата собственикът Лазар Дурчов се качил и установил липсата. 

Незабавно на място пристигнали полицаи, които направили оглед. Според коментарите на приближени до Дурчов, кражбата е дело на абсолютни професионалисти, почеркът е познат на полицаите, които имат надежда, че ще бъдат намерени. Става въпрос за група, която не е местна. Крадците взели 350 000 лева, но оставили около 4 хиляди, вероятно от "суеверие" или съжаление към собствениците, коментират още източниците от разследването.

Това е най-големият обир, ставал на територията на Пиринско. В случая се касае за предателство, някой е изнесъл информацията за местонахождението на парите и тайника. Има улики, които дават надежда, че наглият обир ще бъде разкрит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Недоумяващ
    Това да не са помощите от ковид пандемията?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари