Катастрофа в Афганистан взе над 20 жертви

1
Ранени са 38 души
Ранени са 38 души Снимка: AFP

Ранени са 38 души

Най-малко 21 души загинаха при пътна катастрофа тази сутрин край афганистанския град Герашк, в южната провинция Хелманд. Ранени са 38 души, съобщи регионалното транспортно управление, цитирано от Асошиейтед прес и БТА.

Катастрофата е станала на основната магистрала между южната провинция Кандахар и западната Херат. Мотоциклет се е врязал в пътнически автобус, който след това се е ударил в цистерна с гориво в насрещното движение, съобщи служител по транспорта в Хелманд. Той допълни, че е започнало разследване за установяване на причините за случилото се.

Единадесет от пострадалите са в болница с тежки наранявания, заяви Хзатула Хакани, говорител на полицейското управление в Хелманд.

Пътните инциденти са чести в Афганистан, най-вече поради лошото състояние на пътищата и заради грешки на водачите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари