Катастрофа на пътя Русе - Бяла

10
Два тира се удариха край Две могили
Два тира се удариха край Две могили Видео: Русе Медиа

Катастрофа между два ТИР-а е станала тази нощ на главния път І-5 - Русе - Бяла. 

На 7 май около  23:35 ч. е получен сигнал в РУ- Две могили за пътен инцидент с товарни автомобили на главен път І-5 /Русе – В.Търново/ в района на километър 29, в землището на гр. Две могили.

При извършения оглед е установено, че инцидентът е възникнал на прав пътен участък, в тъмната част на денонощието, при добра видимост и суха пътна настилка, като при разминаване между товарен автомобил "Мерцедес" с турска регистрация (с прикачено  полуремарке с турска регистрация), управляван от турски гражданин на 35 г. и движещ се срещу него товарен  автомобил "Скания" с латвийска регистрация (с прикачено полуремарке с австрийски регистрационен номер), управляван от беларуска гражданка  на 36 г., е настъпил кос страничен удар между двете странични леви части на товарните им композиции. Вследствие на това са нанесени множество материални щети по товарите в автомобилите и самите композиции, съобщиха от ОД на МВР - Русе.

Пострадал е мъжът, управлявал автомобила с марка „Мерцедес“, който е получил фрактура на лява длан.

На водачите е извършена  проверка за наличие на алкохол, като пробата на 35-годишния е била положителна, той е дал и кръвна проба за анализ, а на водачката е била отрицателна.

Причините за инцидента са в процес на изясняване в хода на образувано по случая досъдебно производство по описа на РУ – Две могили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари