KAT започна да слага зелени номера в София

3
За разлика от номерата досега, различни във всеки град, при електромобилите всички ще започват с ЕА
За разлика от номерата досега, различни във всеки град, при електромобилите всички ще започват с ЕА Снимка: БТА

За разлика от номерата досега, различни във всеки град, при електромобилите всички ще започват с ЕА

Електромобилите у нас вече ще са със зелени регистрационни табели. От днес "Пътна полиция" поставя новите номера в София, а от другата седмица - и в страната. Досега регистрираните електрически коли не трябва да сменят номерата си.

Услугата се заявява от всеки собственик. Целта е тези коли да бъдат разпознаваеми. Не е задължително номерата да се сменят, информира Бранимир Андонов от "Пътна полиция", цитиран от БТА.

И сред зелените номера ще има възможност да се поръчва специална комбинация от букви и цифри, като цената за услугата остава без промяна.

У нас вече има 8435 електрически коли, а от началото на годината са близо 1300.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Мунчо
    За какво им е да се разпознават? А хибридите?
  • 6
    2
    Нидерландия
    "Гениално" за тия с шапките, а! Могат ли да обяснят с думи прости, защо трябва да са разпознаваеми тия електрички? Или пак за кинти? Предложение: сложете на каруците оранжеви номера, а на тези с "китките" с цветовете на дъгата и т.н. Че да ги разпознаваме и ние, бре!
  • 15
    1
    Бай Чеп
    Голям смях! Зелените автомобили се зареждат с кафява електроенергия произвеждана от кюмюр, но понеже сме "модерни" и важното е в София да е чисто, няма значение, че аспуха е в Стара Загора при ТЕЦ-овете!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари