КАТ са установили над 400 нарушения за седмица в Русенско

0
Пътните полицаи за съставили 261 фиша за превишена скорост
Пътните полицаи за съставили 261 фиша за превишена скорост

Пътните полицаи за съставили 261 фиша за превишена скорост

Резултати от контрола на пътното движение на територията на ОДМВР - Русе, за периода 10 - 16 октомври 2022 година

За периода 10 - 16 октомври, на територията на ОДМВР – Русе, екипите на пътна полиция са установили 402 нарушения на Закона за движение по пътищата в хода на провеждани активни дейности в рамките на специализирани полицейски операции - по метода „широкообхватен контрол“; контрол употребата на алкохол и наркотици от водачите, както и  управление на МПС от неправоспособни; контрол на тежкотоварни МПС и т.н.

В този период са посетили общо 18 пътнотранспортни произшествия, от тях 9 документирани като леки, а другите 9 като тежки ПТП, с 12 ранени граждани.

За констатираните нарушения са съставени 77 акта и 325 фиша - от тях 261 за скорост; два на установени неправоспособни водачи; четири за употреба на алкохол и три за наркотици, като са тествани общо 81 водачи; съставени са също актове и за 3 случая, при които водачите са отказали да бъдат тествани за алкохол и наркотици, за един случай на отнемане предимството на пешеходец от водач на МПС и други 47 нарушения

За посочения период в ОДМВР – Русе, във връзка с установени данни за деяния по текстове от НК, касаещи „престъпления по транспорта“, са образувани 6 бързи производства /четири по чл. 343 б; едно по чл. 343 в и още едно по чл. 345 от НК/ и 8 досъдебни производства.

Ежедневният контрол на пътното движение в областта продължава. Служителите на ОДМВР - Русе ще проявяват нулева толерантност към нарушителите на Закона за движение по пътищата. Целта е намаляване на пътнотранспортния травматизъм.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари