Каскети и тикви ни обясняват за руските шпиони

0
Един пенсиониран военен решава да изкара малко пари като предлага на неизвестни лица в руското посолство да им доставя информация от секретен характер. Братушките явно решават да пробват стоката. Пенсионерът намира още няколко запасни чичаци от резерва и ги обучава
Един пенсиониран военен решава да изкара малко пари като предлага на неизвестни лица в руското посолство да им доставя информация от секретен характер. Братушките явно решават да пробват стоката. Пенсионерът намира още няколко запасни чичаци от резерва и ги обучава Снимка: Фейсбук

Днес чух Онова нещо да казва как никога повече, НЕКА ПОВТОРЯ – НИКОГА ПОВЕЧЕ България няма да хване руски шпиони

Демек вече сме били хващали.

Добре, редно е да си припомним шумната акция, с която нашите величествени служби заловиха нещо, което ни представиха за шпионска мрежа, работила за руското разузнаване. Тогава Каскетурата излезе с цяло видео, в което представи този прелюбопитен случай - със записи от СРС-та, подслушвания... абе Джеймс Бонд риалити направо. Ще се опитам да ви го припомня:

Един пенсиониран военен решава да изкара малко пари като предлага на неизвестни лица в руското посолство да им доставя информация от секретен характер. Братушките явно решават да пробват стоката. Пенсионерът намира още няколко запасни чичаци от резерва и ги обучава как да извършват ужасно сложната шпионска дейност да снимат с мобилен телефон екраните на служебните си компютри. Те, естествено, дори не знаят какво да снимат, но той им обяснява – всичко там, дето става за пред руснаци. Срещу две-три хиляди лева на месец, не съвсем на добра воля. Съпругата на главния пенсионер (прокуратурата го е повишила в резидент) носи снимките от телефоните в руското посолство. Братушките в началото хвърлят по някой лев, но бързо разбират, че са пари на вятъра и спират да плащат. И се налага нашите величествени разузнавачи бързичко да преустановят наблюдението и да арестуват чичаците от шпионската група.

Подготовката на видеото, което представя този комичен шпионски скандал, е отнела повече време и струва повече от самата дейност на онези почти-шпиони. Този пропаганден филм ми изглеждаше нелепо евтино още като излезе. А фактът, че сега каскети и тикви се опитват да го изкарат бестселър е трагично жалък. Като тях самите.

Радослав Бимбалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари