"Кървавото езеро" край Елшица не е феномен, а опасен замърсител

2
Водата е оцветена, защото съдържа тежки метали - желязо, манган, никел и мед
Водата е оцветена, защото съдържа тежки метали - желязо, манган, никел и мед Видео: NOVA

За това алармират от РИОСВ - Пазарджик

„Червеното езеро”, по-известно като „Кървавото езеро”, набира все по-голяма популярност в социалните мрежи. Красиви и същевременно зловещи кадри удивяват все повече туристи край пазарджишкото село Елшица, където се намира. Но, колкото и да е красива атракцията, тя всъщност се оказа изключително опасна.

„Откакто езерото стана атракция, има непрекъснато хора, които искат да го видят. Тъй като имотът, в който се намира то, не е общинска собственост, сме опитали да ограничим достъпа с табели, които предупреждават, че мястото не е никак безопасно”, подчерта кметът на Елшица Митко Кочев, предава NOVA. Той апелира хората да не посещават езерото, което не е феномен.

Червеното езеро” е опасен замърсител. „Тази вода съдържа тежки метали, основно - желязо, манган, никел и мед. Цветът се получава от железните и мангановите йони. При пряко съприкосновение с водната повърхност, тя може да причини изгаряния по тялото. Рискът за здравето е висок”, предупреди гл. инспектор в РИОСВ - Пазарджик инж. Трендафил Велов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари