Караянчева: За момента не се предвиждат промени в Изборния кодекс

0
Поводът е искането на Националното сдружение на общините да бъде дадено правото на населените места до сто души да избират кмет
Поводът е искането на Националното сдружение на общините да бъде дадено правото на населените места до сто души да избират кмет Видео: БНТ

За момента не се предвиждат промени в Изборния кодекс 

Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева, по повод искането на Националното сдружение на общините да бъде дадено правото на населените места до сто души да избират кмет.

Във Видин Караянчева връчи дипломите на студенти отличници от първия випуск, завършил филиала на Русенския университет в града, предава БНТ.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: "В момента Изборният кодекс е при президента. Не мога да кажа дали ще има вето или не. Изборният кодекс е гласуван такъв, какъвто е. Така, че засега промени няма да има. Минал е на второ четене. Ако президентът не го върне, отива към Държавен вестник, отпечатва се и това ще бъде Изборния кодекс, по който ще се проведат следващите редовни парламентарни избори."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари