Караянчева: Кражбата на тефтерчето е инсценировка на "Костинброд-2"

1
Това заяви депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева в парламента.
Това заяви депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева в парламента. Видео: БГНЕС

Кражбата на тефтерчето на Филип Златанов е пошла инсценировка на "Костинброд-2". Настояваме компетентните органи да предприемат всички мерки за откриването на тефтерчето. Българските граждани трябва да знаят истината.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева в парламента.

"Някакви комисии разследваха нещо и не стигнаха до никъде. Не можем да си обясним защо въпросното вещо лице е сигнализирало чак 24 часа след кражбата. Докога разни сценаристи ще влияят на общественото мнение чрез инсценировки", попита Караянчева.

По думите й, изчезването на веществено доказателство не означава, че делото трябва да бъде прекратено. С това твърдение Караянчева се оказа на различна позиция от лидера на ГЕРБ и премиер на страната Бойко Борисов, който вчера на първото заседание на Министерски съвет според стенограмата заявява: "И съответно говорим за съдебна реформа – може да направиш най-добрата в света, но като изчезнат веществените доказателства, приключва процесът! Този процес е приключил, край!".

Българското общество трябва да види всичко, което уж е записано във въпросното тефтерче на Филип Златанов, каза Караянчева. За ГЕРБ е необяснимо поведението и отношението на вещите лица по делото към веществените доказателства, добави тя. "Винаги сме декларирали, че нямаме отношение към този безскрупулен опит за удар върху държавността. Настояваме да бъдат изобличени всички сценаристи, които направиха опит да дискредитират българския президент", каза още Караянчева. По думите й, когато това се случи, "ще бъдат сринати окончателно всички сценарии на разни дами, партийни остриета, които говореха за нещо, което не са виждали и на разни господа, които показваха среден пръст на протестиращите български граждани".

Искаме делото да не се прекратява, защото ГЕРБ има най-голяма полза от това то да продължи и да се види цялата информация от тефтерчето на Филип Златанов, каза от своя страна депутатът Александър Ненков. Според него на обществото е била представена само малка част от тефтерчето. "Защо точно сега, когато се промени властта тефтерчето изчезна", попита той. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари