Каране в екстремни условия и решаване на видеоказуси - част от промените в шофьорските изпити

1
Предлага се и ключова промяна – изпитът по кормуване да се държи на специални коли, а не на автомобила, на който се е учил курсистът
Предлага се и ключова промяна – изпитът по кормуване да се държи на специални коли, а не на автомобила, на който се е учил курсистът Видео: bTV

Шофиране в екстремни условия и решаване на видеоказуси – това са част от предложенията за промени, записани в новия закон за водачите.

Предлага се и ключова промяна – изпитът по кормуване да се държи на специални коли, а не на автомобила, на който се е учил куристът.

Не смятам, че е редно да седнем на друг, а точно, когато сме най-напрегнати и когато човек от ДАИ седи при нас, и ние трябва да караме автомобил, с който изобщо не сме свикнали”, коментира Александър Евтимов.

Но от транспортното министерство твърдят, че за да получат книжка, младите шофьори трябва да могат да карат, без значение дали познават колата.

Не смятам, че ще има усложнения. Просто ние искаме да прецизираме изпита, за да видим дали те имат необходимите знания и умения, за да получат книжка”, обясни Дамян Войновски от ДАИ.

"Трябват по-революционни промени, които да обърнат някои представи. Не става – ще сложим камери, ще направим някой по-интересен движещ се казус, ще си купим автомобил, на който да изпитваме и – ще се оправят ли нещата? Категорично не”, смята Емил Панчев от СБА.

Според експерти обучението трябва да е гъвкаво, а изпитът пред ДАИ – непробиваем. Само така бъдещите шофьори ще се научат да карат.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари