Каракачанов: Предпочитам буйни пилоти, а не заспали плъхове

0
Малкото летателни часове на българската авиация са хроничен проблем
Малкото летателни часове на българската авиация са хроничен проблем Снимка: БГНЕС

"Малкото летателни часове на българската авиация са хроничен проблем", заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия по повод отказа на летци от авиобаза „Граф Игнатиево“ до изпълняват учебни полети.

Не само, че никой не се е опитал да прикрие информацията, а първите публикации, които излязоха в някои сайтове нажежиха ситуацията със заглавия от сорта на „Бунт“, „Метеж“, „Стачка“ и т.н. Пилотите имат и са използвали законното си право, когато са на тренировъчни полет, при лоши метеорологични условия, при неувереност в себе си или други причини, да не изпълняват полети. Това е тяхно законно право. Още на другия ден с подобно становище, именно заради спекулации в някои медии, излезе и прокуратура. Тези момчета, тези летци не са отказали да изпълняват своя служебен дълг. Ако те бяха отказали да изпълняват бойните полети, тоест защитата на родното небе, да, можеше да се тълкува по някакъв негативен начин“, коментира той.

"Предпочитам да има млади буйни пилоти, а не заспали плъхове, които чакат ден да мине, друг да дойде", допълни министър Каракачанов.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари