Каракачанов няма да е вицепремиер

0
Дават на Каракачанов друго министерство
Дават на Каракачанов друго министерство Снимка: БГНЕС

Не Красимир Каракачанов, а Валери Симеонов ще е вицепремиер в правителството “Борисов 3”.

Това е последната обсъдена управленска структура, научава “24 часа” от сигурни източници.

Въпреки съмненията около върха на Министерството на отбраната и дали е добре да го заеме именно лидерът на ВМРО в крайна сметка Каракачанов ще оглави военното ведомство. Вариантът бил премислен от всички страни и бъдещият министър-председател е склонен да го приеме.

Като вице Симеонов нямало да има министерство.

Сигурен вицепремиер е и Томислав Дончев - отговорникът за управленската програма на ГЕРБ. За него Борисов неколкократно е казвал, че това е човекът мотор в изпълнителната власт. Дончев ще отговаря за еврофондовете и за ключовите ведомства в кабинета. Финансист №1 твърдо ще е Владислав Горанов, на пряко подчинение на министър-председателя. Той категорично не искал да е вицепремиер, за да може да се отдаде изцяло на работата по бюджета.

Мандат за съставяне на правителство ще връчи днес президентът Румен Радев на шефа на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов. Сутринта той ще пристигне заедно с Бойко Борисов на “Дондуков” и ще връчи писмено становище, че парламентарната група номинира за премиер лидера си.

Междувременно източниците ни разкриха и други обрати от първоначалните очаквания. Образованието няма да отиде при Милена Дамянова, независимо че категорично ще остане при ГЕРБ. Причината - депутатката, която в първото правителство бе зам.-министър, а после шеф на ресорната парламентарна комисия, имала лични причини да не приеме. Ето защо бившият главсек на министерството Красимир Вълчев е най-вероятната номинация.

Екатерина Захариева твърдо пак ще е правосъден министър, а въпреки отказа на Деница Златева (виж долу) приемственост със служебния кабинет все пак ще има, категорични са източниците ни. Но до 3 май - деня преди да се закълне новият кабинет, Борисов няма да обяви последното си решение за имената на министрите.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари