Каракачанов: 2000 войници са готови да посрещнат вълна от мигранти

0
Специалните сили и сухопътните войски на армията са в готовност да пазят границата след заплахата от страна на турския президент Реджеп Ердоган, че ще пусне към Европа намиращите се в страната мигранти, ако не получи още средства
Специалните сили и сухопътните войски на армията са в готовност да пазят границата след заплахата от страна на турския президент Реджеп Ердоган, че ще пусне към Европа намиращите се в страната мигранти, ако не получи още средства Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че модули от 2000 войници са готови да пазят границата, ако се появи вълна от мигранти откъм Турция, както плаши Ердоган.

Цитиран от bTV, той заяви, че специалните сили и сухопътните войски на армията са в готовност да пазят границата след заплахата от страна на турския президент Реджеп Ердоган, че ще пусне към Европа намиращите се в страната мигранти, ако не получи още средства.

Каракачанов каза, че в момента ситуацията на границата е спокойна. Именно за това с негова заповед в началото на юни е изтеглил оттам специалните сили, като сега за охраната се грижила основно Гранична полиция. Министърът обаче бил категоричен, че не е изключено Турция да използва като инструмент милионите бежанци на нейна територия. За това са взети мерки, каза Каракачанов: "Като видях тази новина, съм разпоредил да има готовност модулите, които са до 2000 човека, могат да бъдат изпратени веднага на границата, с допълнителни съоръжения, не само техника, а и такива, които бяха изработени за Кулата, преносими телени заграждения, могат да се монтират веднага".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари