Капитан Иван Жеков: В много участъци по река Дунав се появиха екстремно ниски дълбочини

1
Круизните кораби стоят на пристанища, а товарните - на котвени стоянки, обясни той.
Круизните кораби стоят на пристанища, а товарните - на котвени стоянки, обясни той.

Днес нивото край Русе е -34 см от условната кота 0

Корабоплаването в българския участък на Дунав е почти спряло. Заради ниското ниво на реката са се образували прагове при Белене и Свищов, които блокират придвижването по долното течение на Дунав. Оживен трафик по реката все още има само около румънското пристанище Констанца и украинските пристанища.

Днес нивото край Русе е -34 см от условната кота 0, предаде NOVA

Според кап. Иван Жеков-директор "Морска администрация"- Русе обстановката в българския участък на реката не е добра за корабоплаване поради липсата на валежи. "В много от участъците се появиха екстремно ниски дълбочини. В основния критичен участък - Белене има дълбочина от метър и 50, могат да преминават единствено празни самоходни кораби. В другите участъци са около 1,80-2,00 м. Навсякъде в Дунабските държави има участъци със замряло корабоплаване. Круизните кораби стоят на пристанища, а товарните - на котвени стоянки", обясни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Боко маркуча
    Ами има драги за тази цел. Иначе и още прагове ще се образуват.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари