Капъкуле под вода, пунктът е затворен

5
Към настоящия момент е преустановено пропускането през границата
Към настоящия момент е преустановено пропускането през границата Снимка: Снимката е илюстративна

Към настоящия момент е преустановено пропускането през границата

Поради обилните валежи в региона на Одрин, има наводнение на ГКПП Капъкуле, поради което е прекъснато електрозахранването и към настоящия момент е преустановено пропускането през пункта.

Генералното консулство на Република България в Одрин беше уведомено от компетентните турски власти, че към настоящия момент службите за защита на населението при бедствия и аварии работят по отводняването на пункта, но към настоящия момент няма яснота относно възобновяването на работата и започване на пропускането през пункта.

Препоръчваме на българските граждани да обмислят алтернативни маршрути през ГКПП Пазаркуле- ГКПП Кастанес (Гърция) и след това през ГКПП Ормени- ГКПП Капитан Петко Вайвода (Свиленград) или през ГКПП Хамзабейли- ГКПП Лесово.

Дежурният телефон на ГК-Одрин за спешни случаи с български граждани в почивни и празнични дни е 0090 533 6298164.

В любителско видео от социалната мрежа може да се види мащаба на бедствието от българската страна

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари