Кънчо Стойчев: Изглежда ще се озовем с един петкамерен парламент

1
Никой нищо ново няма да предлага, допълни той
Никой нищо ново няма да предлага, допълни той Снимка: БГНЕС

Никой нищо ново няма да предлага, допълни той

Към днешна дата по-вероятно изглежда да се озовем с един петкамерен парламент с пет партии“, каза социологът Кънчо Стойчев по bTV.

Според политолога Христо Панчугов ще спечелят изборите тези, които „успеят да обговорят успеха“. По думите на социалния антрополог Харалан Александров хората са започнали да свикват със служебните правителства.

Никой нищо ново няма да предлага. Ние имаме не политически лидери, а по-скоро вождове. Имаме ли вождове, имаме и племена. Битката е племенна. Племената са няколкото утвърдени електорати и съревнованието ще си тече между тях“, допълни социологът Кънчо Стойчев.

По думите на Панчугов партиите не водят разговори нито помежду си, нито с избирателите.

Няма сблъсък на идеи, няма опит да бъдат мотивирани повече хора да гласуват, няма политически разговор. Виждаме мобилизации, военни стратегии, ожесточаване и противопоставяне“, каза политологът.

Според Харалан Александров лидерството в някои партии като БСП и новото обединение между ПП и ДБ е оспорено, докато в ГЕРБ и ИТН има ясни политически фигури, разпознаваеми от всички.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари