Канализационен преливник е причината за умрелите плъхове на Южния плаж във Варна

1
Това се дължи на изграждането на множество заведения в район, поясняват от РИОСВ
Това се дължи на изграждането на множество заведения в район, поясняват от РИОСВ

Това се дължи на изграждането на множество заведения в район, поясняват от РИОСВ

РИОСВ - Варна извърши проверка, след като миналата седмица на Южния плаж в града изплува голямо количество мъртви плъхове и мокри кърпички. Инспекцията е установила, че причината за неприятната гледка е канализационен преливник, който е замърсил морето.

Към битово-фекалната канализация, която е от смесен тип, има преливник и при силен дъжд той се излива в дъждовната канализация. Тя пък се зауства във вълнолома наблизо и се получава замърсяване на морето. Това се дължи на изграждането на множество заведения в район. Този тип зауствания не отговарят на съвременните екологични норми. Не трябва да има преливник в зоната за къпане”, уточни директорът на РИОСВ - Варна Ерджан Себайтин, предава NOVA. По думите му Регионалната инспекция е дала указания на общината какви спешни мерки да предприеме.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари