Камионите чакат два часа на ГКПП Гюргево - Русе

1
Дългото изчакване на границата се дължи на големия брой транспортни средства, които преминават транзитно, съобщават от румънска гранична полиция
Дългото изчакване на границата се дължи на големия брой транспортни средства, които преминават транзитно, съобщават от румънска гранична полиция Снимка: Генерален инспекторат на румънската гранична полиция

Дългото изчакване на границата се дължи на големия брой транспортни средства, които преминават транзитно, съобщават от румънска гранична полиция

"Камионите, които напускат Румъния през ГКПП Гюргево - Русе, трябва да чакат два часа, а автомобилите - около час за граничен контрол, както на влизане, така и на излизане от Румъния", съобщава агенция Аджерпрес, цитирана от БТА.

"През последните 24 часа на границата с България през ГКПП Гюргево са извършени гранични формалности на влизане в страната за около 1300 камиона, 2400 леки автомобила и 10 500 души, а на излизане от Румъния - за около 1300 камиона, 3500 леки автомобила и 15 хиляди души", съобщи днес за Аджерпрес говорителката на Териториалния инспекторат на гранична полиция Гюргево Ралука Думитраке.

Румънските власти посочват, че дългото изчакване на границата се дължи на големия брой транспортни средства, които преминават транзитно. За да намали времето за чакане и да осигури оперативен контрол, Териториалният инспекторат на гранична полиция Гюргево е предприел всички мерки в рамките на своята компетентност, като увеличаване на броя на използваните пътни артерии и на граничните служители, работещи в службата за контрол на документите.

От териториалния инспекторат посочват също, че движението е било затруднено снощи заради протест в зоната преди българския граничен пункт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Асен Митов
    Защо пишете глупости? Камионите изчакват приблизително 36часа за преминаване на граничният пункт?неграмотни журналисти+корумпирани държавни служители=СКАПАНА ДЪРЖАВА!
  • 2
    4
    Ами да си кажем,
    2-3-4 дни от българска страна. Защото у нас няма и митничари, и полицаи...които да обслужат камионите. От наша страна има служители на ДАИ, НАП. Все хрантутници! Туристите преминават безпрепятствено без да чакат много-много. Не давайте стари снимки на "жални, гладни" украинки! Те отдавна са в имотите си в чужбина. И кой е този малоумник?! Я да разделим броя на камионите и колите на денонощието. Документите се обработват по 15-20 мин. в най-добрия случай, а не за 2.09 мин.! И чакаш два часа да се сменят смените в 06.00 и 18.00!!! Предават си работните места! Стани ти, аз да седна. Смях, смях...
  • 4
    3
    доктора
    Това имам предвид . Нашите минават по-бързо посока Румъния. Наш камион 13.60м прицеп или както му викате ТИР стоя на опашката 28 часа.
  • -1
    2
    до 1
    Отнася се за Румъния, не за нас.
  • 5
    1
    доктора
    2 часа ? не пишете глупости . Хората стоят по 28 часа ;)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари